Hyvä Sinä!

Elokuussa 2020 kirjoitin blogitekstiä ”Sijoitus tulevaisuuteen” positiivisin, mutta silti jännittynein mielin. Kannustin luottamaan suomalaiseen harrastuskenttään ja sen toiminnan vastuullisuuteen. Kiitos, että luotitte meihin. Syke Tuusulan livetunnit jouduttiin Keusoten päätöksellä keskeyttämään noin 3 viikkoa ennen normaalia kauden päätöstä. Se on hyvä saavutus! Kiitos jäsenille, ohjaajille, toiminnanjohtajalle ja vapaaehtoisille, jotka toimitte ohjeiden mukaisesti; tulitte terveinä tunneille ja huolehditte hyvästä käsihygieniasta. Teidän ansiosta saimme jatkaa livetunteja näinkin pitkälle.

Ryhmäliikuntaa Zoomissa, jumppavinkkejä joulukalenterissa

Joogaa, tanssia, kahvakuulaa, kuntopiiriä. Muun muassa näitä tunteja tarjoamme tällä hetkellä Zoomin välityksellä. Tunnit ovat suunnattuja kaikille yli 13-vuotiaille jäsenillemme, mutta mukaan pääsee halutessaan myös kertamaksulla. Lapsille ja perheille liikunnallisia vinkkejä löytyy verkkosivuilta sekä jouluaattoon asti pyörivässä instagram-joulukalenterista. Joulukalenteri on avoin kaikille ja siellä on sisältöä kaiken ikäisille. Luukuista löytyy mm. taukojumppavinkkejä ja pikatreenejä.

Tehtävä: joulunäytös kotona

Ryhmäliikuntaa ja liikuntavinkkejä voi tarjota helposti verkon välityksellä. Ihmiskohtaamisia ja esimerkiksi joulunäytöstä se ei kuitenkaan korvaa. Tärkeä osa liikuntaharrastusta ja ylipäätään harrastamista, on oppia tunnistamaan uusia taitoja ja osaamista sekä saada sille tunnustusta. Joulu- ja kevätnäytös ovat perinteisesti olleet seurassamme paikkoja, joissa opittu on tullut näkyväksi ja esiintyjät ovat saaneet siitä tunnustusta.

Meillä olisikin tehtävä Sinulle, jonka lapselta tai nuorelta jäi tänä vuonna näytös väliin. Tehtävä kuuluu näin:

  1. Valmistaudu laittamalla puhelin + muut älylaitteet pois ja virittäydy kuuntelemaan.
  2. Kysy, mikä lapsen mielestä on kivointa harrastusryhmässä.
  3. Kysy, mitä lapsi oppi harrastusryhmässä (voit kannustaa näyttämään liikkeitä tai vaikka koko tanssin tai muun esityksen).
  4. Huomaatko, että lapsi / nuori on oppinut myös muita kuin lajiin liittyviä taitoja syksyn aikana? Rohkeutta, sinnikkyyttä, sosiaalisia taitoja? Kerro hänelle, että olet huomannut tämän.
  5. Innostu kuulemastasi, kannusta, kehu ja sano, että olet ylpeä.

 

Hyvä sinä!

Otsikko ”Hyvä Sinä!” viittaa kahteen asiaan. Me Syke Tuusulassa haluamme sanoa sinulle, että hyvä sinä! Sinä olit kanssamme tekemässä tätäkin kautta, kiitos siitä. Otsikolle syntyy toinen merkitys yllä mainitusta tehtävästä: laita hyvä kiertämään ja sano lapsellesi, nuorellesi tai vaikka jumppakaverillesi, että hyvä sinä! Vuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen ja jokainen kaipaa tunnustusta ja kannustusta. Yhdessä voimme lisätä hyvää ja tehdä vuodesta 2021 edellistä paremman.

 

Näillä sanoilla toivotan koko Syke Tuusulan hallituksen puolesta iloa ja valoa joulunodotukseen.

Nähdään ensi vuonna ja sitä ennen Zoom-tunneilla!

 

Tuusulassa 7.12.2020

Anna-Maija ”Ansku” Lahtinen

Liikuntaseura Syke Tuusulan hallituksen puheenjohtaja

2020-12-08T12:36:09+00:00