Tuntikuvaukset

Kaikille tunneille tarvitset joustavat sisäliikuntavaatteet, sisäliikuntakengät, jumppa-alustan, juomapullon ja tarvittaessa pienen hikipyyhkeen. Lisävarusteet löydät tuntikuvauksista tai nettisivujen vaihtuvateema-tuntien tarkemmista ohjelmista.

TEHOTREENI 

Aqua HIIT: Fyysisesti kuormittava tunti vedessä (pohjakosketus), jossa tehdään reippaaseen tahtiin selkeitä ja kokonaisvaltaisia liikkeitä hyödyntäen vedenvastusta. Liikkeet tehdään joko pattereissa tai yhtenä ryhmänä. Välineinä käytämme esim. puntteja, ämpärinkansia yms. Tunnille tarvitset uima-asun ja pyyhkeen. Tunti sopi kaikille (myös miehille) jo jonkin verran harrastaneille. Valitse kurssimaksu tai lisämaksu kausikorttiin. Lisäksi uimahallin sisäänpääsymaksu, suosittelemme sarjaranneketta. Max ryhmäkoko 25.


Sykefit: Toiminnallista harjoittelua, jossa pääset haastamaan kehoasi oman kunnon mukaan. Kierto- tai intervallityyppisessä harjoittelussa juostaan, hypitään sekä käytetään oman kehon painon lisäksi vaihtelevasti kahvakuulia, painoja tai kuminauhoja.  Tunti sopii kaiken kuntoisille ja myös miehille!


Syketreeni: Todellinen tehotreeni perjantai tai sunnuntai – iltaan! Tule karistamaan viikon pölyt kehostasi tämän tehotreenin avulla. Lämmittelyn jälkeen monipuolista lihaskuntoharjoittelua koko keholle esim. kahvakuulan, kuminauhan, kepin avulla. Tunnin lopuksi lyhyet palauttelut. Perjantain tunneilla käytetään käsipainoja, ota omat käsipainot mukaan. Tuntien raskaus ja vaikeus vaihtelee teeman mukaan. Sopii kaikille (myös miehille).


Tabata: HIIT-treenimuoto, joka on tehokas tapa polttaa rasvaa, kohottaa lihaskuntoa, lisätä kestävyyttä ja kiihdyttää aineenvaihduntaa. Tunti sisältää liikeblogeja, joissa yhtä liikettä tehdään 4 minuuttia: 20 sek. liikettä (täydellä teholla), 10 sek. taukoa, yhteensä 8 kertaa. Tunti on raskas, mutta sopii kaikille. Tunneilla käytetään useimmiten käsipainoja eli ota omat käsipainot mukaan (Keudalla muutamia lainattavia painoja).


KUNTOTREENI

Bodyharmony: Rauhallisen alkulämmittelyn jälkeen monipuolinen lihaskunto-osuus, jossa pääpaino keskivartalossa ja tukilihaksissa. Tunnin lopussa pitkä venyttely ja rentoutus. Sopii kaikille.


HydroBic: reipastempoinen aerobictunti vedessä musiikin tahtiin. Tunnilla nostetaan sykettä ja vahvistetaan lihaskuntoa erilaisia välineitä hyödyntäen. Tunnille tarvitset uima-asun ja pyyhkeen. Tunti sopii kaiken ikäsille, kokoisille ja kuntoisille naisille ja miehille eikä edellytä uimataitoa. Valitse kurssimaksu tai lisämaksu kausikorttiin. Lisäksi uimahallin sisäänpääsymaksu, suosittelemme sarjaranneketta. Max ryhmäkoko 25.


Kahvakuula: Voimaa ja iloista mieltä sisältävä tehokas toiminnallinen koko kehon treeni! Kahvakuulatunti sisältää kokonaisvaltaisia ja helppoja liikkeitä, joiden avulla parannat lihaskuntoasi, kehität voimaa ja lihaskestävyyttä. Samalla haastat keskivartalon lihaksia, parannat liikkuvuutta ja kehonhallintaa. Dynaamisten harjoitteiden myötä saat taatusti hien pintaan joka tunnilla!

Tunnille tarvitset oman kahvakuulan, joustavat vaatteet, pienen pyyhkeen, jumppa-alustan ja juomapullon. Aloittelijoille suosittelemme 4-8 kg ja harrastaneille 6-12 kg kuulaa. Jos omistat kaksi eri kuulaa, ota mukaan yksi kevyempi ja yksi raskaampi kuula. Muutamia kahvakuulia on myös lainattavissa.  Kahvakuulaharjoittelu sopii kaiken kuntoisille sekä aloittelijoille että aiemmin liikuntaa harrastaneille. Aikaisempaa kokemusta kahvakuulaharjoittelusta ei siis tarvita. Toiminnallisten liikkeiden avulla harjoitukset pystytään varioimaan kullekin tasolle sopiviksi. Torstaisin kahvakuula parillisilla viikoilla!


Kuntomix: Matalankynnyksen lihaskuntotunti niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin jumpparille. Tunti sisältää yksinkertaisen alkuverryttelyn, monipuolisen lihaskunto-osuuden, jonka tehon ja haastavuuden voit itse määrittää sekä n. 15 loppuverryttelyn/venyttelyt. Tunti sopii kaikille kuntotasosta riippumatta.


Kuntoteema: Tunnin teemat vaihtuvat monipuolisista lihaskuntotunneista, kuntotanssiin ja kehonhuoltoon.  Terveyttä ja kuntoa edistävä tunti, joka sopii kaikille ikäryhmille. Matalankynnyksen tunti myös sinulle, joka aloitat liikuntaharrastuksen.


Ladyt: Tunnilla muokataan kehoa monipuolisesti sekä harjoitetaan lihaskuntoa ja tasapainoa. Kauden aikana hyödynnämme myös erilaisia välineitä. Tunti sopii kaikille, myös sinulle, joka haluat huolehtia kunnostasi ja terveydestäsi. Matalankynnyksen tunti sinulle, joka vasta aloitat liikuntaharrastuksen.


Peli-ilta: Mukavaa, vauhdikasta pelailua toiveiden mukaan, ilman kilpailullisia tavoitteita. Pelatuimpana salibandy. Tunnille tarvitset sisäpelikengät, oman salibandymailan ja juomapullon. Tunti sopii kaikille, niin naisille kuin miehille, aiempaa pelikokemusta ei tarvita.

Pilates: Kaiken ikäisille ja tasoisille sopiva kehon tasapainoa, ryhtiä ja hyvinvointia edistävä tunti.  Tunnin tavoitteena on kehittää voimaa ja liikkuvuutta sekä vapauttaa kehon kireyksiä ja tuoda hyvää oloa. Pilates tunnilla vahvistat kehon syviä lihaksia, ja parannat kehonhallintaa. Pilates sopii kaiken kuntoisille sekä aloittelijoille että aiemmin liikuntaa harrastaneille.


Sport 3×20: Haluatko kolme kärpästä yhdellä iskulla?! Tämä on tunti, jossa sen saat. Tunti sisältää 20min aerobista, 20min lihaskuntoa ja 20min kehonhuoltoa, kaikki se mitä tarvitset saavuttaakseen kokonaisvaltaisen liikkumisen. Joskus saatamme käyttää step-lautoja tai muita välineitä, mutta pääsääntöisesti omankehonpaino riittää.


Sykefit: Toiminnallista harjoittelua, jossa pääset haastamaan kehoasi oman kunnon mukaan. Kierto- tai intervallityyppisessä harjoittelussa juostaan, hypitään sekä käytetään oman kehon painon lisäksi vaihtelevasti kahvakuulia, painoja tai kuminauhoja.  Tunti sopii kaiken kuntoisille ja myös miehille!


Syketreeni: Todellinen tehotreeni perjantai tai sunnuntai – iltaan! Tule karistamaan viikon pölyt kehostasi tämän tehotreenin avulla. Lämmittelyn jälkeen monipuolista lihaskuntoharjoittelua koko keholle esim. kahvakuulan, kuminauhan, kepin avulla. Tunnin lopuksi lyhyet palauttelut. Perjantain tunneilla käytetään käsipainoja, ota omat käsipainot mukaan. Tuntien raskaus ja vaikeus vaihtelee teeman mukaan. Sopii kaikille.


Terve selkä: Monipuolinen ja reipastempoinen ylävartalon liikkuvuuteen sekä selän hyvinvointiin keskittyvä tunti, jossa apuvälineenä käytetään keppiä. Huolellisen lämmittelyn aikana keskitytään avaamaan erityisesti hartiaseudun ja rintarangan liikeratoja. Lihaskunto-osuudessa vahvistetaan keskivartalon aluetta, ja tunnin lopuksi huolletaan ylävartalo pitkillä venytyksillä. Mukaan tarvitset alustan ja vesipullon. Tunti torstaisin parittomilla viikoilla Vaunukankaan koululla


Tanssillinen voimistelu: Keskustalähtöisyys , liikkeen virtaavuus, hengityksen sitominen liikkeeseen, esteettisyys ja ilmaisullisuus…. Mikäli nämä asiat kuulostavat tutuilta, haluat esiintyä ja hallitset tanssin ja voimistelun perustaidot, tervetuloa ryhmään! Valitse kurssimaksu tai lisämaksu kausikorttiin.


KEHONHUOLTO

Bodyharmony: Rauhallisen alkulämmittelyn jälkeen monipuolinen lihaskunto-osuus, jossa pääpaino keskivartalossa ja tukilihaksissa. Tunnin lopussa pitkä venyttely ja rentoutus. Sopii kaikille.


Kehonhuolto: Rauhallinen tunti, jossa keskitytään liikkuvuuteen, liikehallintaan, kehon linjauksiin, ryhtiin ja tukilihaksiin sekä hengitykseen ja rauhoittumiseen. Tunnilla tehdään jonkin verran myös rauhallisia voimaharjoitteita oman kehon painolla. Kehonhuoltotunneista on hyvä aloittaa jumppaharrastus. Sopii myös aktiiviliikkujille palauttavaksi harjoitteeksi. Mukaan jumppamatto ja pyyhe.


Pilates: Kaiken ikäisille ja tasoisille sopiva kehon tasapainoa, ryhtiä ja hyvinvointia edistävä tunti.  Tunnin tavoitteena on kehittää voimaa ja liikkuvuutta sekä vapauttaa kehon kireyksiä ja tuoda hyvää oloa. Pilates tunnilla vahvistat kehon syviä lihaksia, ja parannat kehonhallintaa. Pilates sopii kaiken kuntoisille sekä aloittelijoille että aiemmin liikuntaa harrastaneille.

Seasonal Jooga: Tunneilla yhdistyvät intialainen hathajooga ja perinteisen kiinalaisen lääketieteen vaikutteet. Jälkimmäiseen kuuluvat mm kehossa kulkevat meridiaanit eli energiakanavat ja niitä vastaavat energeettiset sisäelimet, joilla kaikilla on kytkös vastaavaan vuodenaikaan, joiden tunnelmia tuntien teemat noudattavat. Tunneilla pyritään aktivoimaan ja avaamaan näitä kanavia, joista moni vastaa myös kehon eri faskialinjoja. Liikkeiden tarkoitus on sekä avata että vahvistaa kehoa ja liikkeisiin liittyvän hengityksen avulla rauhoittaa hermostoa. Tunneille tarvitset joogamaton, huovan ja vesipullon.


TANSSITREENI    

Just Dance: Ihana sekoitus reippaita ja helppoja tansseja eri musiikkityylien tahtiin. Nautitaan hyvästä musiikista ja liikkeestä sen mukana! Sen kun annetaan mennä, jokainen omalla tyylillä. Voit tulla tunnille vaikka et olisi koskaan tanssinut. Koreografioita ei erikseen opetella, mutta suurin osa toistuu kauden aikana useita kertoja. Saat varman hien ja hengästyt! Bonuksena iloinen mieli ja loistava olo! Rentoa tekemistä omien taitojen ja kykyjen mukaan. Tule innostumaan musiikista ja hauskasta seurasta! Voit tanssia sukkasillasi, jumppatossuilla tai sisä-/ tanssilenkkareilla.


Zumba Fitness®: Reipastempoisella kuntotanssitunnilla edetään hauskanpidon ehdoilla, joten askelten kanssa ei ole kovin tarkkaa. Koreografian lähtökohtana on musiikin rytmi ja musiikin edustama tanssityyli, joten tunneilla opit myös tanssien perusaskelia ja perusrytmejä eri puolilta maailmaa. Tunnille tarvitset joustavat sisäliikuntavaatteet, tanssilenkkarit tai sisäliikuntakengät, pienen pyyhkeen ja juomapullon. Zumba® sopii kaikille.


IKILIIKE

=> matalankynnyksen tunnit aloitteleville ja 60+ ikäisille

Kuntoteema: Tunnin teemat vaihtuvat monipuolisista lihaskuntotunneista, kuntotanssiin ja kehonhuoltoon. Terveyttä ja kuntoa edistävä tunti, joka sopii kaikille ikäryhmille. Matalankynnyksen tunti myös sinulle, joka aloitat liikuntaharrastuksen. Tunnille tarvitset joustavat sisäliikunta vaatteet ja -kengät/ tossut, jumppa-alustan ja juomapullon.


Ladyt: Tunnilla muokataan kehoa monipuolisesti sekä harjoitetaan lihaskuntoa ja tasapainoa. Kauden aikana hyödynnämme myös erilaisia välineitä. Tunti sopii kaikille, myös sinulle, joka haluat huolehtia kunnostasi ja terveydestäsi. Matalankynnyksen tunti sinulle, joka vasta aloitat liikuntaharrastuksen. Tunnille tarvitset joustavat sisäliikunta vaatteet ja kengät/tossut, jumppamaton sekä juomapullon.


Vetreäksi vedessä: Vesijumppa tarjoaa monipuolista liikuntaa kehon lihaksille ja nivelille. Tunti sisältää alkuverryttelyn, lihaskunto-osion ja loppuvenyttelyn. Tunti sopii 60+ ikäisille miehille ja naisille eikä edellytä uimataitoa. Vesi on myös lempeä ympäristö niille, joille normaali liikunta tuottaa hankaluuksia tai kipuja. Tunnille tarvitset uima-asun ja pyyhkeen. Valitse kurssimaksu tai lisämaksu kausikorttiin. Lisäksi uimahallin sisäänpääsymaksu. Suosittelemme sarjaranneketta. Max ryhmäkoko 16.


TANSSILLINEN VOIMISTELU (TanVo)

Tanssillinen voimistelu yli 15 v. : Keskustalähtöisyys , liikkeen virtaavuus, hengityksen sitominen liikkeeseen, esteettisyys ja ilmaisullisuus…. Mikäli nämä asiat kuullostavat tutuilta, haluat esiintyä ja hallitset tanssin ja voimistelun perustaidot, tervetuloa ryhmään! Valitse kurssimaksu tai lisämaksu kausikorttiin.