Kilta2021-05-25T15:08:46+00:00

Liikuntaseura Syke Tuusulan Uskollisuuden Kilta

Tuusulan Uskollisuuden Kilta  (kilta nro 29) on perustettu 21.11.1971.  Kilta on osa  Liikuntaseura Sykkeen normaalia toimintaa.  Kiltalaiset ovat Sykkeen jäseniä.  Killan jäseneksi voi liittyä kuka tahansa yli 25 vuotias ja viisi vuotta johonkin Voimisteluliiton jäsenseuraan  kuulunut henkilö. Jäseniä Killassamme on nyt 27.
Killalla on oma johtokunta (emännistö), jota johtaa kiltaäiti (puheenjohtaja). Muut toimihenkilöt ovat  kiltaemäntä (varapj), muistiinmerkitsijä (sihteeri)  ja raha-arkun vartija (rahastonhoitaja).  Kiltamuori on killan kunniajäsen ja hänellä on oikeus halutessaan osallistua johtokunnan kokouksiin .
Toiminnassa toteutetaan perinteistä kilta-ajatusta sovellettuna Voimisteluliiton arvoihin ja toimintaan. Killan toiminnan tarkoituksena on liikunnan parissa syntyneen jäsenten välisen ystävyyden säilyttäminen sekä jäsenten henkisen vireyden ylläpito.
Kokoonnumme kerran kuukaudessa.  Ohjelmassamme on  jäsenistöä kiinnostavien asiantuntijoiden vierailuja, retkiä, liikuntaa , lauluhetkiä ja mieltä nostattavaa yhdessäoloa.

Tervetuloa Sykkeen Uskollisuuden Kiltaan!

Yhteydenotot

Liisa Lindholm      040-5942669
Lea Sirola               0400 -436398      lea.sirola(at)saunalahti.fi

On meilläkin kilta verraton vaikk´kooltaan pieni on.
On perustajajäseniä 45-vuoden takaa ja he muistoja meille siitä jakaa.
Me kuukausittain tavataan ja aina toisiamme halataan.
Jumpassa moni vielä käy vaikkei se enää niin terävänä kropassa näy , kun kremppaa jos jotakin riittää, mut’ uskollisuutta jumppaan silti voimme kiittää.
Kerran kuussa on kiva nähdä kaikkia teitä  siis ei kun jatketaan ei anneta krempat lannistaa meitä.
Ystävyys-uskollisuus voimaa antaa, eteenpäin meitä kantaa.

Liisa Lindholm

Kiltaäiti (puheenjohtaja)  vuonna 2018 Liisa Lindholm

Kokoukset

Kuukausikokoukset yhteisötila Aunelassa keväällä 2021 -> peruttu koronatilanteen takia
ma 24.5. klo 13-15 Fjällbo

24.5.2021 Kiltalaiset pääsivät kokoontumaan pitkästä aikaa ihanan aurinkoisessa säässä. Iltapäivää vietettiin Fjällbon maisemissa.

Hetkeen mahtui iloa ja surua. Tapaaminen aloitettiin hiljaisella hetkellä seuran entisen puheenjohtajan, kunniajäsenen ja pitkäaikaisen kilta-aktiivin PIrkko Takalan muistolle.

Killan kokous 28.9. Aunelassa

Kokoonnuimme ensimmäistä kertaa yhteisötila Aunelassa, joka todettiin kivaksi paikaksi. Jatkossa siis Aunelassa.

Mm. kunnan tiloja koskeva maskisuositus on juuri annettu ja hienosti suositusta on noudatettu myös meillä. Kymmenen pistettä:)

Iltapäivä +60 liikkujille 18.1.2020

Osanottajilla oli mahdollisuus antaa hetki hyvinvoinnilleen ja nauttia liikunnasta. Ohjelmassa oli lavista, voimavannevoimistelua sekä seasonal joogaa.  Ravintoluento sai kielenkannatkin liikkeelle.  Osanottajille tarjottiin myös mahdollisuus kuntotestiin sekä lyhyeen pää/niskahierontaan.

Uskollisuuden Killan syntymäpäiväjuhlaa ja pikkujoulua vietettiin kirjaston Laura-kabinetissa 25.11.  Paikalla oli 14 jäsentä.

Syntymäpäiväsankareille luovutettiin kukat ja laulettiin syntymäpäivälaulu. Puheenjohtaja Liisa lausahti: ”Iloitse jokaisesta päivästä, älä välitä vuosista, näin toivotamme sulle huomista.”  ”Sama se mitä mittariin karttuu kun vain jokaiseen onnen hetkeen tarttuu”. Pikkujoulu aloitettiin laululeikillä  (jokainen sai yhden laulun alun, siitä jatkettiin joukolla), nautittiin glögit, juotiin kahvit ja syötiin kakkua.  Joululaulu Kulkuset saatteli joulutontun jakamaan lahjat.

Killan Syyskokouksessa 28.10.2019 kynttiläseremonian yhteydessä hyväksyttiin uudet kiltalaiset: vas. Eija Seuna, Kirsti Hietakangas ja Raili Härkönen.

Ulkoilupäivänä Fjällbossa 8.10.2019. Kävelyä kauniissa järvimaisemissa, runoja ja aivojen aktivointia liikunnan merkeissä.

Aiempia tapahtumia:

Keudan kauneuslinjan 16 oppilasta teki ja ohjeisti käsien perushoitoa tammikuun 2018 kokouksessa

Killan vierailu Keravan Taidemuseo Sinkassa ti 30.5.2017 Tutustumiskohteena oli näyttely “Vihreä maa – kukkiva kaupunki”.

Uskollisuuden Killan kokouksessa 25.4.2017 Liisa Mikkola kertoi naisen terveydestä aloittaen
siitä, että on onni asua  Suomessa.  Kuulimme katsauksen naisten terveydenhoidon
kehityksestä Suomessa.  Aiheesta syntyi vilkas keskustelu.