Syksy on taas ovella ja harrastushaku vilkkaimmillaan. Tosin vaihteleva koronatilanne vaikuttaa osaltaan tähän intoon.

Harrastaminen tekee tutkitusti hyvää kaikille. Liikunnan, kuten muidenkin harrastusten kautta oppii ymmärtämään itseään ja muita. Harrastaminen tarjoaa mahdollisuuden peilata omia ajatuksia ja taitoja muiden kanssa ja sitä kautta kasvaa ja kehittyä.

Erityisesti lasten harrastuksissa korostuvat usein taitoryhmät, kilpailut ja pitkäjänteinen harjoittelu. Kilpailu ja voittaminen ovat jollain tasolla aina elämässä läsnä. On vaikeampia aikoja, sitten on taas ”voitokkaampia” vaiheita. Ne kasvattavat meitä niin ikään. Kilpailu tai tietylle taitotasolle yltäminen ei kuitenkaan saa olla ainoa vaihtoehto nauttia liikunnasta.

Me Syke Tuusulassa pidämme tärkeänä sitä, että kaikilla on mahdollisuus harrastaa, liikkua ja saada laadukasta ohjausta. Tunneillamme keskiössä ovat liikunnan ilo, onnistumisen kokemukset ja itsensä voittaminen. Jollekin kauden suurin saavutus on voltin oppiminen, toiselle se voi olla se, että ylipäätään uskaltaa tulla mukaan ryhmään, uskaltaa yrittää, epäonnistuakin. Voittaa omat pelkonsa.

Uskallusta ja rohkeutta pääsee harjoittelemaan kanssamme jo tällä viikolla Tuusulan Taiteiden yössä. Toimintapisteemme löytyy tapahtumapäivänä pe 13.8.klo 18-20 Vanhan kunnantalon edustalta. Tervetuloa kokeilemaan temppuilua, tasapainoilua ja vähän hassutteluakin. Syyslukukautemme käynnistyy virallisesti 30.8.

Syke Tuusula tarjoaa laadukasta harrasteliikuntaa kaikille tuusulalaisille taitotasosta ja iästä riippumatta. Tavoitteenamme on tuottaa liikunnan iloa, onnistumisen kokemuksia ja yhdessäoloa. Toimimme mielellämme myös kasvattiseurana niille lapsille ja nuorille, jotka haluavat tähdätä kilpailuihin. Ja kyllä, myös meidän seurassa on leikkimielisiä kilpailuja sekä näytöksiä, joissa karttunutta osaamista pääsee näyttämään. 

Liikunnan, ilon ja uskalluksen täyttämää syksyä,

Anna-Maija Lahtinen

puheenjohtaja, Liikuntaseura Syke Tuusula ry