Seitsemän veljeksen vaellusreitin mobiilireitin avaiset 12.10. klo 10-13

Seitsemän veljeksen vaellusreitti saa uutta sisältöä mobiiliopastuksesta

– mobiilireitin avajaiset 12.10.2019

Seitsemän veljeksen vaellusreitti on noin 90 kilometriä pitkä vaellusreitti, joka lähtee Helsingin keskustasta Aleksis Kiven patsaalta ja päättyy Hyvinkään Sveitsinpuistoon. Jo 1980-luvulla linjatun reitin mobiiliopastus tehtiin Seitsemän veljeksen reitillä -hankkeessa Tuusulan, Nurmijärven ja Hyvinkään alueille. Aleksis Kiven päivää vietetään 10.10. ja seuraavana lauantaina 12.10 vietetään mobiilireitin avajaisia.

Alueen yhdistykset ja kunnat laittoivat suuren panoksen reitin sisällön luomiseen. Myös me – Syke Tuusula – olemme olleet mukana talkoissa. Yhteisillä maastokäynneillä valittiin kiinnostavat paikat reitin pysähtymispisteille. Yhdistykset tuottivat kohteisiin tekstejä ja valokuvia. Suurkiitos upeasta talkootyöpanoksesta Hyvinkään ja Nurmijärven Latu ry:lle, Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistykselle, Nurmijärven luonto ry:lle, Liikuntaseura Syke Tuusula ry:lle, Kytäjän, Palojoen, Rajamäen ja Ruotsinkylän kyläyhdistyksille, Lahela- ja Tuusula-seuroille sekä muille hankkeeseen osallistuneille.

Reitin noin 150 kohdepisteessä kerrotaan tietoa alueiden luonnosta, kulttuuriympäristöistä ja palveluista. Reitin varrella on myös tarinoita Aleksis Kivestä ja katkelmia hänen tuotannostaan. Kivihän syntyi ja vaikutti Nurmijärven Palojoella. Reitti kulkee lehtomaisten rehevien metsien halki, maakunnallisesti ja valtakunnallisesti arvokkaissa kulttuuriympäristöissä. Vantaanjoki ja Tuusulanjoki pilkahtelevat useamman kerran reitin varrella.

Reitille pääsee lataamalla Citynomadin Nomadi-sovelluksen. Reitti avautuu katseltavaksi ja ladattavaksi 12.10. Klo 10.00.

Avajaisten päätapahtuma on Tuusulassa, koska siellä reitti on nyt kunnan toimesta linjattu uudelleen. Myös Nurmijärvellä ja Hyvinkäällä järjestetään avajaiset. Kaikissa avajaistapahtumissa opastetaan lataamaan mobiilisovellus ja käyttämään sitä maastossa.

Avajaisten aikataulu 12.10.2019:

Tuusula klo 10.00 -13.00 Villa Tammikon pihapiiri, Maisalantie 237, Tuusula.  Paljon erilaista ohjelmaa mm. elävää musiikkia, kahvila, hevosajelua ja reitin opastusta.

Nurmijärvi klo 13.00 -15.00 Myllykoski, Siippoontie 769, Nurmijärvi. Ohjelmassa makkaran paistoa (hanke tarjoaa makkarat sadalle ensimmäiselle) ja reitin opastusta.

Hyvinkää klo 10.00 -13.00 Sveitsin majan ympäristö, Härkävehmaankatu 8, Hyvinkää. Ohjelmassa keittoa soppatykistä (hanke tarjoaa keittoa sadalle ensimmäiselle) ja reitin opastusta.

Seitsemän veljeksen reitillä -hankkeen ja mobiilireitin tekemisen on rahoittanut Leader toimintaryhmä Emo ry / Euroopan maaseuturahasto ja hanketta hallinnoi ProAgria Etelä-Suomi ry ja MKN Maisema. Hanke päättyy vuoden lopussa.  Lisätietoja: Auli Hirvonen 0400 864 494/ MKN Maisema

2019-10-10T12:37:31+00:00